pátek 8. ledna 2016

Šťouchané brambory s kapustou


Šťouchané brambory jsou u nás častěji na talíři než bramborová kaše. Mám raději jejich konzistenci. Různě je chuťově obměňuji, někdy dám pečený česnek, smaženou cibulku, slaninu a dneska jsem připravila s kapustou. Maso k nim byla krkovice na houbách a česneku . Je to fakt moc dobré ;-)


Na přípravu budete potřebovat: ( 4 porce )

1kg brambor typu B
cca 100ml mléka
máslo
sůl

1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl


Postup přípravy receptu:

Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Podávala jsem s krkovičkou na houbách.

Žádné komentáře:

Okomentovat