neděle 22. února 2015

Uzené karbanátky s kapustou


Na přípravu budete potřebovat:

1/2 kg uzené krkovice
20dkg uzeného sýra
2 velké cibule
1-2 vejce
strouhanka
sůl

kapusta
1 cibule
stroužek česneku
uzený vývar
sůl
máslo 

Postup přípravy receptu:

Uvařené maso posekáme v mixéru nebo umeleme na strojku. Na másle usmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou přidáme spolu s vejci, najemno nastrouhaným uzeným sýrem a strouhankou k masu. Promícháme a tvoříme placičky nebo karbanátky, které opečeme na oleji.
Kapustu nakrájíme na proužky, cibuli najemno, česnek posekáme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme kapustu, podlijeme uzeným vývarem a dusíme na skus. Nakonec vmícháme česnek a dochutíme, případně, kdo chce, zahustí troškou světlé máslové jíšky. Podáváme s dušenou kapustou.  




Žádné komentáře:

Okomentovat