pátek 16. ledna 2015

Brambory zapečené s uzeným masem


Na přípravu budete potřebovat:

750g brambor
200g uzeného masa ( třeba obraného z vařených žeber )
2 bílé papriky
1 velká cibule
300g tvrdého sýru
3 vejce
cca 100ml mléka
tymián ( sušený nebo čerstvý )
mletá sladká paprika
pepř
sůl
olej


Postup přípravy receptu:

Brambory uvaříme ve slupce a poté oloupeme. Nakrájíme na plátky. Sýr nahrubo nastrouháme, vejce rozšleháme s mlékem a polovinou sýru a osolíme, opepříme.
Cibuli, maso a papriky nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak přidáme maso s paprikami, osolíme, okořeníme a nepatrně podlijeme uzeným vývarem nebo vodou. Směs by se měla pouze trošku podusit, aby pustila chutě, nikoliv plavat. Dusíme max. 5 minut.


Na dno zapékací misky nebo pekáčku poklademe vrstvu brambor, osolíme, na ni rozprostřeme polovinu směsi, trochu sýru a vrstvy ještě jednou zopakujeme. Končíme vždy brambory navrch. Poté vše zalijeme vejci s mlékem a sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Zapékáme dozlatova.




Žádné komentáře:

Okomentovat