středa 1. října 2014

Vepřové závitky se šalvějí a jarními cibulkami


Na přípravu budete potřebovat:

 
2 vepřové řízky
12 šalvějových lístků
pršut nebo sušená šunka
3 jarní cibulky
100 ml suchého cherry nebo bílého vína
100 ml vývaru
čerstvé pappardele
máslo
olej
sůl 

Postup přípravy receptu:

Řízky rozkrojíme ještě tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami.


Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.


Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220C na 15 minut.
Mezitím si připravíme šalvějové pappardele. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus a čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.



Žádné komentáře:

Okomentovat