pondělí 16. června 2014

Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší


Na přípravu budete potřebovat:

750g očištěných hovězích líček
hrst sušených hub
1PL nakládaného zeleného pepře
50ml octa balsamico
200ml piva nebo červeného vína ( jak kdo rád )
snítka čerstvé šalvěje
vývar ( cca 500ml )
pepř
sůl
olej nebo sádlo

Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá ( sušená ) majoránka
mléko
máslo
sůl 

Postup přípravy receptu:

Líčka osolíme a opepříme. Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit. Nakonec zalijeme vývarem cca 2cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou. Dochutíme.
Nastavovanou kaši připravíme následovně. Krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Krupky propláchneme. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs. Důkladně promícháme. 




3 komentáře:

  1. Naprosto luxusní!! Ještě sehnat ta hovězí líčka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nadi dík. Já je zas sehnala po dlouhé době. Snad je tam budou mít častěji. Ale můžeš zkusit i s kližkou :-)

      Vymazat
  2. Musím vyzkoušet 😉👍

    OdpovědětVymazat