čtvrtek 1. května 2014

Vepřové s fazolemi na balsamicu


Na přípravu budete potřebovat:

300g vepřového masa ( krkovice, plec)
1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
100g slaniny
1 cibule
cca100ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
1 feferonka pro pikantnost
pár snítek tymiánu
olej
( kdo chce, může přidat gelový bujón)
sůl 

Postup přípravy receptu:

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. 


Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.




Žádné komentáře:

Okomentovat