neděle 4. května 2014

Štrachanda z plzeňska


Na přípravu budete potřebovat:

6 větších brambor
hrst sušených hub
100g uzeného masa nebo škvarků ( já použila oboje)
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka drceného kmínu, majoránky, sušeného zázvoru
3 vejce
100ml smetany
4PL dětské krupičky
sůl
sádlo na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání 

Postup přípravy receptu:

Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout.
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme zchladnout. Oloupeme a nakrájíme je na plátky.
Škvarky necháme rozehřát na pánvi ( můžeme přidat malinko sádla), orestujeme s nimi nakrájenou cibuli a uzené maso. Přidáme koření, česnek, osolíme a chvilku restujeme.
Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou, dno poklademe polovinou brambor a osolíme. Na brambory rozložíme masovou směs a polijeme 1/3 vaječné směsi s houbami. 


Navršíme zbytek brambor, osolíme, přimáčkneme a dáme na 10 minut zapéct. Pak zalijeme zbytkem vaječné směsi a pečeme dozlatova. 




Žádné komentáře:

Okomentovat